Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ και άλλων σωμάτων ασφαλείας εκπαιδεύονται για πιθανό χτύπημα τζιχαντιστών

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi/Eλληνική Αστυνομία
Μετά τα συνεχή χτυπήματα των τζιχαντιστών στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και τις προβλέψεις της Europol για αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων και οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν τα μέτρα τους για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων. 
Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας τρέχει πρότζεκτ για την εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σωφρονιστικών υπαλλήλων και στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την πρόληψη φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης και μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μας. 
Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας απασχολεί 70 ερευνητές οι οποίοι είναι είτε αξιωματικοί με ειδική εκπαίδευση είτε επιστήμονες εκτός Σωμάτων και αυτή την περίοδο στο πρότζεκτ συμμετέχου 10 στελέχη, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν την εκπαίδευση 70 στελεχών αρμόδιων υπηρεσιών.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξουν και κάποια άλλα πρότζεκτ, για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας και το κυβερνοέγκλημα.
Το εν λόγω πρότζεκτ εκπαίδευσης χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας με 140.000 ευρώ, η έγκριση προς τις ελληνικές Αρχές δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Αρμόδια πηγή, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο σημειώνει πως «ξ Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης. Παρόλ’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των νευραλγικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να προλάβουμε τυχόν γέννηση πυρήνων ριζοσπαστικοποίησης».


Πηγή: Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ και άλλων σωμάτων ασφαλείας εκπαιδεύονται για πιθανό χτύπημα τζιχαντιστών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/283272/andres-tis-elas-kai-allon-somaton-asfaleias-ekpaideyontai-gia-pithano-htypima#ixzz4HQVF2J7Z