Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Δείτε σε φωτογραφίες την εισβολή των Τούρκων στη Συρία – Επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη»

Δείτε σε φωτογραφίες την εισβολή των Τούρκων στη Συρία – Επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη»
Δεκάδες φωτογραφίες αναρτούνται στο Twitter από την τουρκική εισβολή στη Συρία, με κωδικό όνομα «Ασπίδα του Ευφράτη», που διεξάγεται από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους – μισθοφόρους του Ερντογάν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

jarabulus_invasion2Τζιχαντιστές με τουρκικές στολές ποζάρουν μπροστά σε ένα τουρκικό τανκ.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι όλοι οι τζιχαντιστές φοράνε τουρκικές στολές και προελαύνουν μαζί με τα τουρκικά τανκς.
Επειδή άπαντες φοράνε τουρκικές στολές δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιοι είναι οι Τούρκοι στρατιώτες και ποιοι οι τρομοκράτες.

jarabulus_invasion3Τζιχαντιστές του Μετώπου του Σαμ, στο συριακό έδαφος. Οι τουρκικές στολές «πάνε» σε όλους τους.

Στόχος της εισβολής, που εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας, είναι η κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, η οποία βρίσκεται δίπλα στα τουρκικά σύνορα και είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη.

turkish_invasionΌπως βλέπετε στον χάρτη, οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς.

Οι Τούρκοι βιάζονται να καταλάβουν την πόλη για να μην πέσει στα χέρια των υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Στη συνέχεια, σύμφωνα με δηλώσεις την Τετάρτη τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους θα στραφούν ενάντια στους Κούρδους και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εάν δεν αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέχουν δυτικά του Ευφράτη γύρω από την πόλη Μανμπίτζ.
http://www.tribune.gr/world/news/article/275957/dite-se-fotografies-tin-isvoli-ton-tourkon-sti-siria-epichirisi-aspida-tou-effrati.html