Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Ρωσική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τουρκία ζήτησε να κλείσουν τα τουρκοσυριακά σύνορα

Μια ρωσική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Άγκυρα ζήτησε από τους τούρκους διευθύνοντες να κλείσουν τα συροτουρκικά σύνορα αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη ρωσικές κοινοβουλευτικές πηγές.
«Φυσικά εμείς εγείραμε το θέμα του κλεισίματος των συροτουρκικών συνόρων για να σταματήσει η εισροή των τρομοκρατών και του οπλισμού», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Douma ο Viktor Vodolaski. Από την πλευρά της η Μόσχα μπορεί να διοχετεύσει στην Τουρκία φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν τα περάσματα της διακίνησης όπλων και μαχητών προς τη Συρία.
Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο η Άγκυρα  κλείνει στο να υπερβεί τα εκκρεμή ζητήματα και ν΄αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση.Τα μίντια αποκάλυψαν προηγουμένως τη δημιουργία ενός ρωσοτουρκικού κλιμακίου που θα διαθέτει αντιπροσώπους στρατιωτικούς,των πληροφοριών και διπλωματικούς  των 2 χωρών για να επικεντρωθούν στα μέσα εξόδου από τη συριακή κρίση.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης « η Μεγάλη Εποποιεία του Χαλεπίου » που οδηγήθηκε εναντίον των φιλοκυβερνητικών συνοικιών στο ΝΔ Χαλέπι ένας μεγάλος αριθμός τρομοκρατών διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα για να συμετάσχει.al manar 12/8/16
Xθες επίσης ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ελήφθηκε μια σημαντική απόφαση για το συριακό ενώ διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή στον αρχηγό του ΓΕΣ να μελετήσει την πιθανότητα κλεισίματος των τουρκοσυριακών συνόρων.