Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Στο ίδιο έργο θεατές: Οι Τούρκοι αφήνουν τους πρόσφυγες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Οι 69 από αυτούς εντοπίστηκαν στις 9:00 στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κοντά στο σκάφος τους περιπολούσε τουρκική ακταιωρός, η οποία
δεν απώθησε το σκάφος στα τουρκικά παράλια.
Οι πρόσφυγες μπροστά στον κίνδυνο να επιστρέψουν στην Τουρκία έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα για να διασωθούν από τους λιμενικούς.
Την ώρα που οι άνδρες του Λιμενικού προχωρούσαν σε διάσωση των 69 προσφύγων, ένα άλλο φουσκωτό αποβίβαζε σε παραλία του νησιού 59 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και τον διακινητή.
Οι 128 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Πυλί, ενώ ο φερόμενος ως διακινητής θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κω.

Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα και οι δύο Τούρκοι διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΘΥ» της Ψερίμου να αποβιβάζουν 25 πρόσφυγες.

Σε 58.483 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.Frontex
Ο επικεφαλής της Frontex κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Ευρώπη. "Η μεταναστευτική πίεση παραμένει τεράστια", δήλωσε στη Welt. "Στη Συρία συνεχίζεται ο πόλεμος, το Ισλαμικό Κράτος ριζώνει και στη Βόρεια Αφρική, ενώ η φτώχεια επικρατεί σε μεγάλα τμήματα του κόσμου".
"Oι πρόσφυγες και οι διακινητές τους βρίσκουν νέους δρόμους". Επειδή πλέον "πηγαίνουν περισσότεροι στη Βουλγαρία από την Ελλάδα και την Τουρκία", ο Φαμπρίτσε Λετζέρι ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξή της Βουλγαρίας προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της. (
Διαβάστε περισσότερα)
http://www.nooz.gr/greece/kos-ef8asan-128-prosfuges-kai-metanastes