Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ολάντ: κίνδυνος γενικής ανάφλεξης στη Συρία με τις πολλαπλές επεμβάσεις….

Image result for obama erdogan
H τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του νέου (PKK) στο Β Irak, στην περιοχή της Gara, μετέφερε το πρακτορίο Anatolie. Ο Barack Obama, θα συναντηθεί την Κυριακή στην Κίνα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Hangzhou με τον Ερντογάν.

Οι δύο «θα εξετάσουν την εκστρατεία κατά της ISIS και την αναγκαιότητα να παραμείνουν ενωμένοι», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ben Rhodes, σύμβουλος του M. Obama.lemonde
Οι προβλεπόμενες «συζητήσεις αυτή την εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας προσδίδουν μια ιδιαίτερη σημασία αναφορικά με τις προσπάθειες για κατάπαυση των εχθροπραξιών”, ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του  Μιστούρα από τη Γενεύη ανανεώνοντας τις εκκλήσεις του για μια ανθρωπιστική ανακωχή 48ωρη στο Χαλέπι.
O François Hollande προειδοποίησε σήμερα για « τους κινδύνους γενικής ανάφλεξης» στη Συρία με τις «πολλαπλές, αντιφατικές επεμβάσεις «της Τουρκίας και της Ρωσίας ξέχασε της Διεθνούς Συμμαχίας της οποίας συμμετέχει και η χώρα του σ΄ένα λόγο του στην Διάλεξη των Πρεσβευτών στα Ηλύσια Πεδία.
«Επείγει απολύτως να σταματήσουν οι μάχες« ,πρόσθεσε. Κάλεσε σε άμεση ανακωχή στο Χαλέπι και περιέγραψε την τουρκική επιχείρηση στη Β Συρία λέγοντας ότι είναι  «σήμερα η Τουρκία που αναπτύσει τα στρατεύματά της στη Β Συρία για ν΄αμυνθεί κατά της  Daech, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό γι αυτή τη χώρα μετά τις επιθέσεις στις οποίες υποβλήθηκε (δηλ του φαίνεται λογική η τουρκική εισβολή και σύννομη)  αλλά και για να οδηγήσει επιχειρήσεις καυτά των κούρδων που επίσης συγκρούονται με την ISIS με την υποστήριξη της συμμαχίας « ,πρόσθεσε. figaro