Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Binali Yildirim: Η Τουρκία επιθυμεί να είναι πιο δραστήρια το προσεχές 6μηνο στο συριακό

H Toυρκία επιθυμεί να είναι «πιο δραστήρια» επί της συριακής κρίσης μέσα στους επόμενους 6 μήνες γιατί το «λουτρό αίματος οφείλει να σταματήσει  » και ο πρέοδρος Bachar el-Assad « είναι ένας από τους παράγοντες σήμερα « , δήλωσε το Σάββατο ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim στους δημοσιογράφους.
« Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε ο Assad είναι σήμερα είναι ένας από τους παράγοντες  » και « μπορούμε να μιλήσουμε για τη μετάβαση αλλά αυτό δεν αφορά την Τουρκία » πρόσθεσε.Η Δαμασκός κατάλαβε ότι οι κούρδοι γίνονται « επίσης μια απειλή για τη Συρία « , είπε αναφερόμενος στα γεγονότα της Hassaké.
« Αυτή είναι μια νέα κατάσταση και είναι φανερό ότι το καθεστώς το συριακό κατάλαβε ότι η δομή που οι κούρδοι αποπειρώνται να σχηματίσουν στη Β Συρία άρχισε να γίνεται μια απειλή επίσης για τη Συρία « , δήλωσε ο Binali Yildirim, αναφορικά με τις κουρδικές φιλοδοξίες να ενώσουν τις περιοχές υπό τον έλεγχό τους με αυτές που είναι στην τουρκική πλευρά.
H Τουρκία πρόσφατα επανσυμφιλιώθηκε με τη Ρωσία και επιτάχυνε τις ανταλλαγές της με το Ιράν 2 χώρες που υποστηρίζουν έντονα τον πρόεδρο  Assad afp