Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Φωτιά στη Χίο: Στην εντατική 64χρονη με εγκαύματα, δύο ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα


Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Χίο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κύρια μέτωπα είναι δύο: το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.
Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες.
Στη μονάδα ενταντικής θεραπείας του ΚΑΤ η 64χρονη
Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Νοσομείο ΚΑΤ.
Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, η 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Η κατάσταση της κρίθηκε πολύ σοβαρή και για αυτόν το λόγο οι γιατροί του ΚΑΤ, στο οποίο μεταφέρθηκε, την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Μαζί με την 64χρονη μεταφέρθηκε στην Αθήνα και η κόρη της που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%.
Άλλα τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 

 
Aνύπαρκτο νερό, θυελλώδεις άνεμοι
Παρότι οι κάτοικοι έμειναν στις αυλές τους για να δώσουν μάχη με της φλόγες, τελικά η κίνηση αυτή αποδείχθηκε δώρο-άδωρο. Οι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού στο χωριό είχαν σαν αποτέλεσμα η πίεση στις βρύσες να μην αρκεί ούτε για πότισμα. «Μας δίνουν δύο ώρες νερό μόνο κάθε πρωί. Με τι να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες», έλεγαν και ξανάλεγαν οι απογοητευμένοι κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών τους.
Οι καταστροφές
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εξωτερικές ζημιές έχουν υποστεί αρκετά σπίτια, σοβαρότερες μία οικία και μία αγρικοικία ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα.


Πηγή: Φωτιά στη Χίο: Στην εντατική 64χρονη με εγκαύματα, δύο ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/285020/fotia-sti-hio-stin-entatiki-64hroni-me-egkaymata-dyo-akomi-traymaties-metaferthikan-stin#ixzz4IRpTziju