Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Ομολογία Νταβούτογλου: "Εγώ διέταξα να χτυπηθεί το ρωσικό Su-24"

L'ancien premier ministre turc Ahmet Davoutoglu
Ο τ.πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Ahmet Davoutoglu ομολόγησε. Ομολόγησε ότι αυτός διέταξε να καταρριφθεί το ρωσικό Su-24 το Νοέμβρη του 2015 μεταφέρει η Hurriyet Daily News.Διευκρίνισε ότι η εντολή του δεν αφορούσε ειδικά το αεροσκάφος αλλά ήταν γενική  οδηγία αναφορικά με τους σκοπούς της υπεράσπισης του τουρκικού ενάεριου χώρου.

«Σύμφωνα με τις συνήθειες του κράτους μας ο πρωθυπουργός δλινει τους κανόνες δέσμευσης με μια γραπτή οδηγία ντιρεκτίβα Selon les coutumes de notreστο ΓΕΣ.Έδωσα τη διαταγή στις 10 Οκτώβρη « , δήλωσε ο M.Davoutoglu σε συνέντευξη στην ιδωτική τηλεόραση NTV, στις 15 Ιούλη.
« Αυτοί οι κανόνες δέσμευσης θα τεθούν σε εφαμογή όχι μόνο για συριακά αεροπλάνα αλλά για όλα όσα παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο « , υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον M.Davoutoglu, επρόκειτο για την υπεράσπιση του τουρκικού εναέριου χώρου και η ενεργοποίηση των κανόνων δεν έθετε πρόβημα,. »Είναι ασύμβατο να εγείρονται θέματα 8 μήνες μετά το συμβάν … Θα επιδείκνυα την ίδια πολιτική υπευθυνότητα ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε και σήμερα « , ….sputnik 28/7/16
μόνο που πλέον έχει απαλλαγεί των καθηκόντων του και δεν αποτελεί μέρος του κέντρου λήψης αποφάσεων ως πρώην και τέως….