Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Europol: Ένα ολόκληρο Σύνταγμα του ISIS εχει ήδη εισβάλει στην Ευρωπη! Περίπου 1.800μαχητες!!!!

Η Europol προειδοποιεί για 1.800 μαχητές του ISIS στην Ευρώπη
Έχουν γυρίσει στις χώρες τους από Συρία και Ιράκ και είναι υποψήφιοι δράστες μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος
Η Europol προειδοποιεί για 1.800 μαχητές του ISIS στην Ευρώπη

Η Europol προειδοποιεί για 1.800 μαχητές του ISIS στην Ευρώπη
Καμπανάκι κινδύνου εκπέμπει στην Ευρώπη έκθεση 55 σελίδων της Europol η οποία αναφέρεται σε πιθανή δράση χιλιάδων τζιχαντιστών στη Ευρώπη και μιλά για πιθανές επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα, όπως αυτές που πρόσφατα εκδηλώθηκαν στη Γερμανία και στη Γαλλία, ενώ μιλάει για επιθέσεις και από γυναίκες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Europol εκτιμάται ότι περί τους 5.000 μαχητές της ISIS έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες και πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία.
Από αυτούς περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή περί τα 1.800 άτομα) έχουν γυρίσει στις χώρες τους και είναι υποψήφιοι δράστες μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος.
Ενδιαφέρον έχει η δήλωση του εκπρόσωπου της Europol στην εφημερίδα Osnabrucker Zeitung σύμφωνα με τον οποίο «μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις γυναίκες – μαχητές η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά επιτυχημένη» και συγκαταλέγονται μέσα στους υποψηφίους τρομοκράτες.
Ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον είναι επίσης το σημείο της έκθεσης σύμφωνα με το οποίο οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος αλλά αυτό ανέλαβε την ευθύνη τους.