Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Έφοδος στο Ιντσιρλίκ πριν φθάσει ο Αμερικανός Στρατηγός!

Image
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ - Τραβάνε το σκοινί οι Τούρκοι στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ. Ολονύκτια επικοινωνιακή επιχείρηση της τουρκικής κυβέρνησης, με επίκεντρο το Ιντσιρλίκ, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ελάχιστες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικανού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Τζόζεφ Ντάνφορντ.
Η Άγκυρα φαίνεται ότι τραβάει το σκοινί με τις ΗΠΑ, "παίζοντας" με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην οποία υπάρχουν και πυρηνικά όπλα, για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα θρίλερ, με σκοπό να πιέσει για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σε αυτό το πλαίσιο, 7000 αστυνομικοί απέκλεισαν χθες στις 11 το βράδυ την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα, την ώρα που διαρρέονταν φήμες στον τουρκικό Τύπο ότι υπήρξαν πληροφορίες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος που θα ξεκινούσε από την αεροπορική βάση.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας της Hurriyet, ο κυβερνήτης των Αδάνων έμαθε αυτές τις πληροφορίες και αμέσως κάλεσε τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ζητώντας του να επέμβει.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ