Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χτύπησε στόχους στη Συρία

Σε απάντηση μια ‘αδέσποτης’ ρουκέτας που έπεσε στο έδαφος των Υψιπέδων του Γκολάν, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε αεροπορική επίθεση κατά παραμεθόριων περιοχών της Συρίας. Όπως ανέφερε το Κανάλι 7 του Ισραήλ, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτή περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Κανείς δεν τραυματίσθηκε.
 
Ωστόσο, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε άμεση αεροπορική επιδρομή που έπληξε τις παραμεθόριες περιοχές  με πυραύλους προκαλώντας  πυρκαγιές στα συριακά εδάφη.
Όπως τονίσθηκε δεν υπήρξε σκοπιμότητα κατά του Ισραήλ, αφού η ρουκέτα ‘λοξοδρόμησε’ και έπεσε στην περιοχή του Γκολάν και ότι πρόκειται για εντάσεις μεταξύ των μερών στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι στο σύνολο των 80 χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, από τη συριακή πλευρά – εκτός των κυβερνητικών δυνάμεων- υπάρχουν περίπου πενήντα διαφορετικές ομάδες ανταρτών πολλές από τις οποίες  έχουν καθορισθεί ως τρομοκρατικές, όπως η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.
 
--