Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Ανταλλαγή πυροβολισμών με πραξικοπηματίες

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πραξικοπηματιών, που αντιστέκονταν στη σύλληψή τους, σε περιοχή κοντά στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος.

Τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου πυροβόλησαν στον αέρα, οι πραξικοπηματίες δεν ανταπέδωσαν τα πυρά και τελικά συνελήφθησαν.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο έναν τούρκο αξιωματούχο, συγκρούσεις ξέσπασαν και σε αεροπορική βάση στο Ικόνιο, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετεχόντων στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση σήμερα. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.
Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που σπεύδει να προσθέσει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.


http://www.nooz.gr/world/sugkroiseis-me-praksikopimaties-pou-antistekontan