Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Ζήτησαν απ΄ τον Ερντογάν να μεταβεί σε ελληνικό νησί

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του τουρκικού Τύπου, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε συστάσεις από άνδρες του επιτελείου και της ασφάλειας του, να μεταβεί σε ελληνικό νησί, αμέσως μετά το ξέσπασμα του πραξικοπήματος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε η τουρκική εφημερίδα Πόστα, επικαλούμενη τον διευθυντή του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Το δημοσίευμα αναδημοσιεύτηκε και από την Χουριέτ, η οποία είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της γειτονικής χώρας.
Ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντέδρασε και ζήτησε από την ασφάλεια του να βρουν τρόπο να τον μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετές ώρες, το βράδυ της Παρασκευής, ήταν άγνωστο το που βρίσκεται ο Ερντογάν, από όταν αποχώρησε από το τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας.
Οι πληροφορίες -ανεπιβεβαίωτες όλες- έπεφταν βροχή, με εικασίες για το ότι ζήτησε πολιτικό άσυλο από το Βερολίνο, ότι μεταβαίνει στη Ρώμη, ακόμα κι ότι πέρασε στην Κω -που βρίσκεται απέναντι από τη Μαρμαρίδα- με σκάφος.


nooz