Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Αναβρασμός στη Χίο: Πρόσφυγες απέκλεισαν τη ΒΙΑΛ -Δεν προχωρούν οι αιτήσεις ασύλου [εικόνες & βίντεο]

Αναβρασμός στη Χίο: Πρόσφυγες απέκλεισαν τη ΒΙΑΛ -Δεν προχωρούν οι αιτήσεις ασύλου [εικόνες & βίντεο]
Περίπου 100 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από αφρικανικές χώρες, αναστάτωσαν χθες το χοτ σποτ της ΒΙΑΛ στη Χίο διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν προχωρούν οι αιτήσεις τους για άσυλο, παρά το το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο νησί εδώ και τέσσερις μήνες!

Κι αυτό σε αντίθεση με αυτές των Σύρων κυρίως που, όπως υποστήριζαν, διεκπεραιώνονται γρήγορα. Επίσης, οι διαμαρτυρόμενοι έθεσαν για μια ακόμα φορά θέμα ποιότητας φαγητού, έλλειψης νερού αλλά και συνθηκών διαβίωσης μέσα στο χοτ σποτ.
Αρχικά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν μέσα στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ, αποκλείοντας τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χοτ σποτ κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο με μεταλλικά πλέγματα και βαρέλια. Επίσης, γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα.

Τελικά αργά το απόγευμα με παρέμβαση του Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινού, συμφωνήθηκε αύριο (Τετάρτη) στις 10 το πρωί να υπάρξει συνάντηση με πέντε εκπροσώπους των εθνικών ομάδων όσων διαμένουν στο χοτ σποτ και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής.

Στον χώρο βρισκόταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.


 
Φωτογραφίες & βίντεο: politischios.gr


Πηγή: Αναβρασμός στη Χίο: Πρόσφυγες απέκλεισαν τη ΒΙΑΛ -Δεν προχωρούν οι αιτήσεις ασύλου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/278985/anavrasmos-sti-hio-prosfyges-apekleisan-ti-vial-den-prohoroyn-oi-aitiseis-asyloy-eikones#ixzz4EpxLBEne