Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Αρμενία: Εισβολή ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα -Κρατούν ομήρους

Αρμενία: Εισβολή ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα -Κρατούν ομήρους [βίντεο]
Ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, και κρατούν ομήρους, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και τον τοπικό επικεφαλής της αστυνομίας.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κάποια διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, από την έφοδο των ενόπλων με φορτηγά. Η ομάδα που εισέβαλε στο αρχηγείο είναι βαριά οπλισμένη και έχει αίτημα την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν, ο οποίος κρατείται από τις 20 Ιουνίου. Πρόκειται για εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης που κατηγορείται για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων.
Σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους, δίχως να έχει γίνει γνωστό πόσους ομήρους κρατούν, ενώ γύρω από το αρχηγείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν τους υποστηρικτές των ενόπλων ότι διαδίδουν στο διαδίκτυο φήμες για ότι σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση στη χώρα ενάντια στην κυβέρνηση.


Πηγή: Αρμενία: Εισβολή ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα -Κρατούν ομήρους [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/278661/armenia-eisvoli-enoplon-se-astynomiko-tmima-kratoyn-omiroys-vinteo#ixzz4EeomoZuO