Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε Μουζάλα: Κραυγή αγωνίας για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε Μουζάλα: Κραυγή αγωνίας για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών
Ανησυχητική είναι και πάλι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως κάνει πράξη την απειλή του και στέλνει ξανά πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνοντας την ανάγκη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, απέστειλε χθες στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης κ. Δημήτρη Βίτσα σχετική επιστολή.

Η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι -και να δράσουν αντίστοιχα- ότι τα νησιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες πέρα από τη χωρητικότητα των ήδη θεσμοθετημένων και οργανωμένων hotspots.

Η επιστολήΑξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των 3 Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί,  παρακαλούμε όπως ληφθεί εγκαίρως πρόνοια αποσυμφόρησης των νησιών .
Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα , σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο.
   Πηγή: Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε Μουζάλα: Κραυγή αγωνίας για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280776/perifereiarhis-voreioy-aigaioy-se-moyzala-kraygi-agonias-gia-ayxisi-ton-prosfygikon-kai#ixzz4Fmc3qzIZ