Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Στην υπηρεσία ασύλου την Τετάρτη οι 8 Τούρκοι στρατιώτες -Θα δώσουν συνεντεύξεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Την Τετάρτη ξεκινά, όπως έχει προγραμματιστεί, η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.
Οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.
Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.


Πηγή: Στην υπηρεσία ασύλου την Τετάρτη οι 8 Τούρκοι στρατιώτες -Θα δώσουν συνεντεύξεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/280285/stin-ypiresia-asyloy-tin-tetarti-oi-8-toyrkoi-stratiotes-tha-dosoyn-synenteyxeis#ixzz4FXg6wlU0