Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τούρκους: «Το Αιγαίο ήταν και θα είναι πάντοτε ελληνικό»

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τούρκους: «Το Αιγαίο ήταν και θα είναι πάντοτε ελληνικό»
Το μήνυμα της διεθνούς νομιμότητας προς τους «γνωστούς αποδέκτες» ότι «είμαστε εδώ, το Αιγαίο ήταν και θα είναι πάντοτε ελληνικό. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας» έστειλε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έπεσε στο βωμό του καθήκοντος κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τριάδας τούρκικων αεροσκαφών που εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.
kostas_iliakis
«Θα είμαστε πάντα εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης. Έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που εκείνος ονειρεύτηκε» σημείωσε.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο συμβάν, ο αρχηγός ΓΕΑ σχολίασε ότι «δυστυχώς σε μια στιγμή επίδειξης παντελούς έλλειψης επαγγελματισμού και μη τήρησης των διεθνών κανόνων ασφαλείας, το αεροσκάφος του ενός των εισβολέων, συγκρούεται με το ελληνικό και βυθίζει στο πένθος την οικογένεια του ήρωα σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και όλους τους Έλληνες».
Εξάλλου με αφορμή την αποζημίωση που ζήτησε η οικογένεια Τούρκου πιλότου, ο αδελφός του σμηναγού Φίλιππος Ηλιάκης σχολίασε ότι αυτό έγινε για λόγους εντυπώσεων.
Η οικογένεια του σμηναγού ξεκαθάρισε, δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση γιατί η αξία του Κώστα ήταν και είναι ανεκτίμητη, δεν κοστολογείται.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη αεροσκάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
Στην τελετή παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας Ηλιάκη, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

http://www.tribune.gr/greece/news/article/250721/archigos-gea-pros-tourkous-egeo-itan-ke-tha-ine-pantote-elliniko.html