Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού κονβόι στη Ν Ρωσία .....1 νεκρός

Caσοσ
Boμβιστική επίθεση στο νότο της Ρωσίας κατά ενός αστυνομικού convoy είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 1 αστυνομικού. Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη γι αυτήν την αιματηρή επίθεση. O αστυνομικός σκοτώθηκε σ΄ ένα check point όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον ακόμη 2. Δύο αστυνομικά οχήματα επλήγησαν από την έκρηξη.Το υπουργείο εσωτερικών του  Daghestan επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα χτύπηθηκαν αναφέρει το TASS.Τουλάχιστον 1 αστυνομικός σκοτώθηκε και 2 άλλοι τραυματίστηκαν μεταφέρει το  RIA.
Ένα καμιόνι της αστυνομίας που μετέφερε 15 άτομα προσωπικό ήταν στο επίκεντρο της έκρηξης και η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. ανέφερε το  Ren.tv Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη προκλήθηκε από έναν  «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό από αυτούς που κατασκευάζονται σε οικίες . »
Η επίθεση έγινε κοντά στην Makhatchkala στο δρόμο του αεροδρομίου ανέφερε η τοπική αστυνομία στο TASS. Τα τοπικά μίντια λένε ότι η αυτοκινητοπομπή των 2 οχημάτων ήταν γεμάτη από αστυνομικούς που επέστρεφαν στην πόλη  Kaispijsk έχοντας ολοκληρώσει την εργασία τους στη  Makhatchkala.
Νωρίετρα αυτόν τον μήνα συνελήφθησαν ισλαμιστές της ISIS στα  70km από Makhachkala.RT 30.3.16