Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Μυστικές Υπηρεσίες: Ο επικεφαλής της CIA επισκέφθηκε κρυφά τη Μόσχα

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Τζον Μπρέναν, επισκέφθηκε τη Μόσχα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπως αποκάλυψε  ο Όλεγκ Συρομολότοφ -αναπληρωτής διευθυντής της  Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ФСБ) με ευθύνη στο τμήμα Αντικατασκοπείας.
 
Επιβεβαιώνοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες που αντλήθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία, ο Συρομολότοφ δήλωσε ότι «πράγματι ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν επισκέφθηκε τη Μόσχα», πρόσθεσε όμως ότι «η επίσκεψή του αυτή ήταν άσχετη με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία» και αρνήθηκε δημοσίευμα που συσχέτιζε τα δύο γεγονότα.
Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο ο Μπρέναν είχε συναντήσεις με εξειδικευμένα άτομα της ФСБ, με τα οποία συζήτησε το θέμα της εμπιστοσύνης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπρέναν έθεσε και το θέμα του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσανταλλά και την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.
"Η συνάντηση ήταν μεταξύ μυστικών υπηρεσιών", αυτό τόνισε o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που δήλωσε αργότερα ότι δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ Μπρέναν και Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
--