Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Μυρίζει «μπαρούτι» στους καταυλισμούς προσφύγων: Πετροπόλεμος στην Ειδομένη, μαχαιρώματα στη Χίο

Μυρίζει «μπαρούτι» στους καταυλισμούς προσφύγων: Πετροπόλεμος στην Ειδομένη, μαχαιρώματα στη Χίο [βίντεο]
Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα, με τα πνεύματα να οξύνονται και να επικρατεί χάος και ένταση με την πρώτην ευκαιρία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες τόσο στην Ειδομένη όσο και στη Χίο προκλήθηκαν επεισόδια. 
Πετροπόλεμος στην Ειδομένη
Χθες το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση στην Ειδομένη όταν στην προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει τις σιδηροδρομικές γραμμές που είχαν καταλάβει για πολλοστή φορά  οι πρόσφυγες, οι τελευταίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.
Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω. Από τα επεισόδια με τους μετανάστες, μάλιστα, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Μαχαιρώθηκαν πρόσφυγες στη Χίο
Το βράδυ επεισόδια εκδηλώθηκαν στο  hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, όταν η σύγκρουση μεταξύ ομάδων Ιρακινών και Αφγανών έφθασε στα άκρα. 

Οπως αναφέρει το astraparis.gr με τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη μεταφέρθηκε αργά το βράδυ με ασθενοφόρο ένας Ιρακινός από το hot spot της ΒΙΑΛ στο νοσοκομείο Χίου.
Ο Ιρακινός τραυματίσθηκε σε συμπλοκές περιορισμένης έκτασης, που έγιναν στο κέντρο μεταξύ Ιρακινών και Αφγανών. Οι μικροσυμπλοκές και οι εντάσεις μεταξύ τους, όπ ς έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είναι σύνηθες φαινόμενο και οφείλεται σε διαφορές που έχουν να κάνουν με δικά τους εθνικιστικά ή θρησκευτικά ζητήματα.
Στον χώρο της ΒΙΑΛ μπήκαν αστυνομικοί, οι οποίοι αποσόβησαν την επέκταση των συμπλοκών, ενώ ο τραυματίας που εμφανίσθηκε ζητώντας την βοήθεια των υπευθύνων του κέντρου δεν έγινε γνωστό με τι μέσον κτυπήθηκε, πιθανολογείται με μαχαίρι.
Σύμφωνα με τον politichios.gr η απογευματινή διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησε σε νέα σύγκρουση λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.
Στο Κέντρο Κράτησης που πλέον φιλοξενούνται πάνω από 1.500 άτομα, επικρατεί ήδη αναστάτωση με τους περίπου 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου να διατυπώνουν μέσω του "π" τους φόβους τους για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.


Πηγή: Μυρίζει «μπαρούτι» στους καταυλισμούς προσφύγων: Πετροπόλεμος στην Ειδομένη, μαχαιρώματα στη Χίο [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/259277/myrizei-mparoyti-stoys-kataylismoys-prosfygon-petropolemos-stin-eidomeni-mahairomata-sti#ixzz44MnfrxDh