Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία: «Να φύγουν οι Ρώσοι τουρίστες από την Τουρκία άμεσα»…

Ρωσία: «Να φύγουν οι Ρώσοι τουρίστες από την Τουρκία άμεσα»…
Από τη Ρωσία βγαίνουν μηνύματα προς τους Ρώσους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Τουρκία με το πρόσχημα του κινδύνου απαγωγής από τζιχαντιστές…
«Είναι όμως μόνον αυτή η αιτία ή προετοιμάζεται η κοινή γνώμη για κάτι άλλο;», αναρωτιέται το δίκτυο RT.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έχουν φτάσει στο χειρότερό τους σημείο τα τελευταία χρόνια, μετά την απόφαση της Άγκυρας να παίξει το παιχνίδι των Η.Π.Α. στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων.
Μάλιστα στην Μόσχα δεν έχουν ξεχάσει ακόμα την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16 με νεκρό έναν πιλότο.
Έτσι, έχοντας γνώση για την στενή συνεργασία Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους, ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism προειδοποιεί τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία, ότι κινδυνεύουν να απαχθούν από τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, «οι ηγέτες της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να αρπάξουν ομήρους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία.
Οι όμηροι μπορεί να οδηγηθούν σε ζώνες που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές για να εκτελεστούν δημοσίως ή να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».
Να σημειωθεί πως με απόφαση Πούτιν, από τις 28 Νοεμβρίου, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία δεν διαθέτουν πλέον στους πελάτες τους ταξίδια στην Τουρκία, για λόγους ασφαλείας, μετά και την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24.

http://www.tribune.gr/world/news/article/209508/rosia-na-figoun-i-rosi-touristes-apo-tin-tourkia-amesa.html