Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Με αμερικανικό TOW η φωτογραφία ισλαμιστή από τον Καύκασο…

Με μια φωτογραφία στόχος της ποίας ήταν ασφαλώς να προβληματίσει και να συζητηθεί, φερόμενος ως τζιχαντιστής προερχόμενος από τον Καύκασο και τις εκεί ισλαμικές Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου δρουν «μαχητές του Θεού» με στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους με βάση τη «σαρία» (ο νόμος του κορανίου), φωτογραφίζεται μπροστά από αμερικανικής προέλευσης αντιαρματικό πύραυλο τύπου BGM-71 TOW…
Αν και πολλές πληροφορίες δεν υπάρχουν, είναι πιθανό να είναι πολύ πρόσφατη και να τραβήχτηκε στη βόρεια Συρία. Στο σημείωμα που κρατά στο χέρι ο ισλαμιστής αναγράφεται «Imarat Kavkaz», που σημαίνει «Εμιράτο του Καυκάσου» στην τσετσενική γλώσσα.
Πολλές λεπτομέρειες για την προέλευση και την πορεία της συγκεκριμένης ομάδας ίσως δεν έχει νόημα να αναφερθούν. Όμως αξίζει να υπενθυμιστεί, η μαζική προώθηση αποθέματος πυραύλων του τύπου από το σαουδαραβικό οπλοστάσιο, στις ομάδες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία και για την αντικατάσταση του αποθέματος, παραγγέλθηκε σε μαζικά νούμερα η πλέον σύγχρονη έκδοση του συστήματος, μια ενέργεια που σίγουρα δεν… εκτιμήθηκε και πολύ από τη Μόσχα.

defence-point