Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν έχει νόημα το συνέδριο εάν υπογράψουμε μνημόνιο – Έχουμε δικτατορία του ευρώ

Λαφαζάνης: Δεν έχει νόημα το συνέδριο εάν υπογράψουμε μνημόνιο – Έχουμε δικτατορία του ευρώ
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ απάντησε και στον Νίκο Φίλη για τα όσα είπε σχετικά με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. 
«Στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, λέγοντας πως «έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμά μας, έχουμε "δικτατορία του ευρώ"». «Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που έκανε σκληρούς αντιμνημονιακούς αγώνες, πάει να μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα. Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο λαός, τα δημοψηφίσματα», είπε και διερωτήθηκε: 
Θα ανεχτούμε την ιδιόμορφη κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας; Θα το ανεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, τόνισε πως «είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει. Εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Τα συνθήματα που είχαμε υιοθετήσει ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έσπαγε το τοίχος των συντηρητικών δυνάμεων και της λιτότητας. Γιατί δεν εξετάζαμε ποτέ το ενδεχόμενο να μην προκύψουν αυτά τα ευχάριστα πράγματα;»
«Κάποιοι λέγαμε εδώ πέρα ότι το κόμμα θα έπρεπε να έχει εναλλακτική λύση σε τέτοια περίπτωση και χλευαζόμασταν» συνέχισε και τόνισε:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ