Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Η Ελλάδα στο ευρώ, ακόμα και με «όχι»

Σόιμπλε: Η Ελλάδα στο ευρώ, ακόμα και με «όχι»
Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την ευρωζώνη, εάν οι έλληνες πολίτες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανούς βουλευτές, όπως δήλωσαν τρία πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση. «Ακριβώς. Το είπε αυτό», είπε στο Reuters ένας βουλευτής της συντηρητικής παράταξης που ήταν παρών στη συνάντηση.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες επιλέξουν το "όχι", μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις συντηρητικούς βουλευτές.
Το Bloomberg επισημαίνει πως η στάση της Γερμανίας δείχνει ότι η ηγεσία στο Βερολίνο προετοιμάζεται για την απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης των πιστωτών. Ο κ. Σόιμπλε είπε στην εν λόγω συνάντηση πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 32 δισεκ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ για να δώσει ώθηση στην οικονομία της, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.
«Στόχος μας παραμένει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε τηλεφωνικά η Άντγε Τίλμαν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. «Έγκειται στην ίδια την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενη τον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης του Σόιμπλε με τους βουλευτές.

newpost