Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Γκρίζοι Λύκοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Κοράι και τη Σινέλ

Γκρίζοι Λύκοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Κοράι και τη ΣινέλΑμμόχωστος: Κλιμακώνουν οι Γκρίζοι Λύκοι τις προκλήσεις τους και τις απειλές τους σε βάρος του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων που ανύψωσε την κυπριακή σημαία στην οικία του και το συνεργείο του στην Αμμόχωστο. Με πυκνή παρουσία έξω από το «δικαστήριο» της Αμμοχώστου, οι Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν στο ζευγάρι.

Ενα πρόσωπο συνελήφθη από τη λεγόμενη αστυνομία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν. Περίπου 100 πρόσωπα που χαρακτηρίζονται για τις ακραίες εθνικιστικές τους ιδέες ανήρτησαν μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και φώναζαν «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει» και «Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στη σημαία».

Οι συγκεντρωθέντες έσπασαν τον «αστυνομικό» κλοιό για να επιτεθούν στον Κοράι και τη Σινέλ με αποτέλεσμα ένας «αστυνομικός» να τραυματισθεί. Ένα μέλος των Γκρίζων Λύκων συνελήφθη ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε «αστυνομικό» όχημα.

Οι Γκρίζοι Λύκοι γιουχάισαν μικρή ομάδα Ελληνοκυπρίων που παρίσταται στη δίκη για να συμπαρασταθεί στον Κοράι και τη Σινέλ. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα αντιμετώπισε κριτικά τη στάση της λεγόμενης αστυνομίας, αναφέροντας ότι παρακολουθεί από μακριά την υστερία και επιχείρηση λιντσαρίσματος του ζευγαριού το οποίο στηρίζουν Ελληνοκύπριοι.

 Ο λεγόμενος πρόεδρος του βακούφικου φορέα «εκπαίδευσης και πολιτισμού εστιών οράματος», Αντέμ Γιούρνταγκιουλ, μετά τα επεισόδια ανέφερε ότι βρέθηκαν εκεί για να αποδείξουν ότι δεν είναι άδικα τα βασανιστήρια που πέρασαν και έκανε λόγο για επίθεση με «βρόμικο σάλιο» εναντίον του «κράτους» που ιδρύθηκε με αίμα ηρώων. Προειδοποίησε δε πως όσοι δεν αναγνωρίζουν την «ΤΔΒΚ» θα έχουν την κατάλληλη τιμωρία.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ