Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

«Η Ρωσία θα απαντήσει στην ενίσχυση της πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ»

#
Η Ρωσία θα ανταποκριθεί επαρκώς σε ό, τι βλέπει ως μια «ανεξέλεγκτη επέκταση» της πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. «Σε μια κατάσταση μιας ανεξέλεγκτης επέκτασης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, η οποία είναι σε θέση να παρακολουθήσει τους ρωσικούς ICBMs (στρατηγικούς αυτοκινούμενους διηπειρωτικούς πυραύλους), η Ρωσία, όπως έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει, θα θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο να ανταποκριθεί επαρκώς σε αυτή την επέκταση», δήλωσε ο στρατηγός, Ανατόλι Ιβάνοφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
Τον Απρίλιο,ο στρατηγός, γενικός στρατιωτικός επιτελάρχης της Ρωσίας, Βαλερι Γκερασίμοφπροειδοποίησε τις ευρωπαϊκές χώρες που σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν τις εγκαταστάσεις για μία αντιπυραυλική ασπίδα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να τις θέσει στο στόχαστρο.
«Οι μη πυρηνικές δυνάμεις, όπου εγκαθίστανται εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας έχουν γίνει αντικείμενα προτεραιότητας προς απάντηση», είπε ο στρατηγός αναφερόμενος στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Τα σχόλια του Γκερασίμοφ έγιναν σε μια διάσκεψη άμυνας στην Μόσχα, όπου εκπρόσωποι της Ρωσίας προειδοποίησαν για τις απειλές που οι ΗΠΑ και ο Οργανισμός της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού απευθύνουν στη Ρωσία.

newrussia