Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΔΥΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

0x310
Το Ποινικό Δικαστήριο της Γκίζα καταδίκασε τον Αιγύπτιο υπήκοο Ramzy al -Shebini σε 25ετή κάθειρξη και την αιγύπτια συνεργό του Sahar Salama σε 15 έτη φυλάκισης με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ. Καταδικάστηκαν επίσης και  δύο Ισραηλινoί αξιωματικοί της Υπηρεσίας Πληροφοριών (Μοσάντ). Οι Shebini και Salama ήταν παρόντες στις ετυμηγορίες, ενώ οι δύο Ισραηλινοί  καταδικάστηκαν ερήμην.
Επιπλέον, οι έρευνες κατέληξαν στο ότι ο Shebini στρατολόγησε την Salama να εργαστεί για τη Μοσάντ και την προέτρεψε ως δημοσιογράφο να εκμεταλλευτεί τις επαφές της με διάφορους παράγοντες σε διάφορους τομείς.
Το δικαστήριο τους επέβαλε επίσης μεγάλα πρόστιμα μετά την καταδίκη τους για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ένας δικαστικός αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο (Ynetnews). Σε ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο στην επαρχία της Γκίζας, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε πρόστιμο € 80.000 και στην συγκατηγορούμενή του  € 10.000.
Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι, μεταξύ του 2008 και του 2012, οι δύο συνεργοί συμφώνησαν να μετακυλήσουν στους Ισραηλινούς «στρατηγικές πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική κατάσταση της χώρας και πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό του στρατού και την απόκτηση γερμανικών υποβρυχίων.»
Οι έρευνες, που πραγματοποιούνται από τη δίωξη Εσωτερικής Ασφάλειας της Αιγύπτου, υποστήριξε για τους δύο Αιγύπτιους κατηγορούμενους ότι «παρείχαν σε αξιωματικούς της Μοσάντ στρατηγικές πληροφορίες που σχετίζονται με την εσωτερική κατάσταση στην Αίγυπτο   , για διάφορους οικονομικούς φορείς και ιδρύματα του στρατού».
Επίσης συγκέντρωναν  πληροφορίες τις επιρροές στον αιγυπτικαό λαό, τις θρησκευτικές και πολιτικές τάσεις της Αιγύπτου κτλ.
Σε δύο άλλες παρόμοιες περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, ένας Αιγύπτιος και ένας Ιορδανός μηχανικός τηλεπικοινωνιών  για 10 χρόνια με παρόμοιες κατηγορίες. (times of israel/aroutzveda/cairo post ..)