Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ρωσία: Ο διαδικτυακός «στρατός» του Βλαδίμηρου Πούτιν!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενός πρώην εργαζόμενου, οι «trolls» του Ρώσου προέδρου εργάζονται δώδεκα ώρες την ημέρα με μηνιαίο μισθό 680 ευρώ και έχουν την υποχρέωση να ανεβάζουν τουλάχιστον 135 φιλορωσικά σχόλια την ημέρα, ενώ απαιτείται να παραμένουν σιωπηλοί και αν καθυστερήσουν, έστω και ένα λεπτό στην εργασία τους, τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο για την φιλορωσική προπαγάνδα στεγάζονται σε ένα σύγχρονο τεσσάρων ορόφων κτήριο, το οποίο ο πρώην εργαζόμενος το παρομοιάζει με το «υπουργείο Αλήθειας» στο προφητικό βιβλίο του Βρετανού Τζορτζ Όργουελ «1984»!
Ο πρώην εργαζόμενος στο αρχηγείο της διαδικτυακής φιλορωσικής προπαγάνδας περιέγραψε πώς λειτουργεί η καθημερινή διαδικασία της προπαγάνδας, την οποία χαρακτήρισε ως «ψευδαίσθηση της πραγματικότητας».
Συγκεκριμένα, σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις ομάδες, η μία ομάδα παίζει τον ρόλο του «κακού» και επικρίνει το καθεστώς, ενώ οι άλλες δύο διαφωνούν μαζί της και υποστηρίζουν το Κρεμλίνο! Οι ομάδες υποχρεούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες σχετικά με το θέμα για το οποίο διαφωνούν και έναν σύνδεσμο (link) που να παραπέμπει στο επίμαχο θέμα της «διαφωνίας» τους.
Από τους επικεφαλής του αρχηγείου τους, ο πρώην εργαζόμενος αποκάλυψε ότι τους έχουν δοθεί «λέξεις – κλειδιά» και ετικέτες, που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν και που βοηθούν τους χρήστες να βρουν τις σχετικές συζητήσεις και «διαφωνίες» στις μηχανές αναζήτησης!
Ο πρώην εργαζόμενος δήλωσε ότι έμεινε στο «troll factory» του Πούτιν για δύο περίπου μήνες και μετά εγκατέλειψε την «παράλογη» εργασία.

http://www.protothema.gr/