Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση του πρώην διοικητή της Mossad κατά του Νετανιάχου

Σκληρή επίθεση εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη ζημιά που έχει προκαλέσεις στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, εξαπέλυσε ο Μέιρ Ντάγκαν, πρώην διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας Mossad. Ο Ντάγκαν υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει αδικαιολόγητο ρίσκο και η πολιτική του έχει προκαλέσει βαρύτατη στρατηγική ζημία με αφορμή το ιρανικό ζήτημα, ερχόμενος σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Ομπάμα, ενώ χαρακτήρισε το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ για την ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο, ως «καταδικασμένο» από την πρώτη στιγμή.
Ο πρώην διοικητής της διαβόητης υπηρεσίας, θα είναι ο κύριος ομιλητής σε διαδήλωση εναντίον του πρωθυπουργού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου κι ενώ η σύγκρουση του Νετανιάχου και του κόμματος Λικούντ, εν όψει εκλογών, με τους Αμερικανούς θα έχει κορυφωθεί.
Η σκληρή κριτική του Μέιρ Ντάγκαν δεν έχει αφήσει εκτός του «κάδρου» ούτε τον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα, για τον οποίο έχει αναφέρει, ότι δεν πέτυχε κάτι, πέραν του να δώσει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί εξετάζοντας στρατιωτικούς χάρτες δίπλα στη στρατιωτική ηγεσία…

defence-point