Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Η κυβέρνηση Ομπάμα διέρρευσε την απόρρητη τοποθεσία στρατοπέδου εκπαίδευσης κατά του ΙΚΙΛ στην Ιορδανία!

ομοπαμα
Σκόπιμη ενέργεια και όχι «λάθος» για να αποτινάξει η αμερικανική κυβέρνηση τον ρόλο της στην ίδρυση του ΙΚΙΛ!Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια παίζει η αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα, με το Πεντάγωνο να διαρρέει τοποθεσία κέντρου εκπαίδευσης κατά του ΙΚΙΛ στην Ιορδανία. Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτινάξει από τις πλάτες της τις κατηγορίες παροχής βοήθειας στα μέλη του ισλαμικού χαλιφάτου, ακόμα κι αν χρειαστεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την στρατηγική αντιμετώπισης του ΙΚΙΛ και από ξένα συμμαχικά κράτη, όπως η Ιορδανία.

Η Ιορδανία αν και είχε ζητήσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό την απόρρητη τοποθεσία του στρατοπέδου, παρόλα αυτά εν αναμονή των επόμενων Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ η Δημοκρατική κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε τις ακριβείς συντεταγμένες του κέντρου εκπαίδευσης κατά των ισλαμοπιθήκων.

Η σοβαρότατη αποκάλυψη επιχειρήθηκε να καλυφθεί από τους κρατικούς αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου, κάνοντας λόγο ότι η αποκάλυψη πρόκειται για λάθος ανώνυμης πηγής του Υπουργείου που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις σχετικά με την επέλαση του ΙΚΙΛ και την στρατηγική αντιμετώπισής του από την αμερικανική πλευρά.

Η πολιτική που ακολουθεί το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβάλλει την αναφορά σε στοιχεία που αφορούν στην συμμετοχή συμμαχικών κρατών σε κοινές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ, αλλά μόνο εφόσον τα ίδια τα κράτη έχουν δημοσιώς αναφερθεί σε αυτές πρώτα, κάτι που προφανώς και δεν τηρήθηκε στην περίπτωση της Ιορδανίας.
Την ίδια ώρα, ακόμα και αναλυτές και σύμβουλοι σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το… λάθος ολκής του αμερικανικού Υπουργείου και του επιτελείου του. «Είτε πρόκειται για λάθος είτε πρόκειται για εσκεμμένη διαρροή πληροφοριών για να δικαιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης στη Συρία και να εκτονώσει την κριτική που κάνει λόγο για στήριξη από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στους «αντάρτες» της Συρίας», δήλωσε ο James Phillips, αναλυτής σε θέματα εθνικής ασφαλείας στο αμερικανικό ίδρυμα «The Heritage Foundation».

Hellasforce