Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Μόσχα: "Αιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας η δολοφονία του Μ.Νεμτσόφ

"Aιματηρή απόπειρα αποσταθεροποίησης κατά του Β.Πούτιν" ήταν η δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ δήλωσε πριν από λίγο πηγή από το Κρεμλίνο στο defencent.gr. "Πρόκειται για προβοκάτσια χειρίστου είδους οργανωμένη από τις ΗΠΑ" συνέχισε η ίδια πηγή "που ως στόχο έχει να εμφανίσει το Κρεμλίνο ως εμπλεκόμενο με μια δολοφονία που έγινε έξω από την πόρτα του!" Φυσικά αυτό θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, ουδείς δεν επιδιώκει να στρέψει τους προβολείς επάνω του αν είναι να διοργανώσει κάτι το τόσο κακό, αφού αφού υπάρχουν πολύ πιο "ήσυχοι" τρόποι για να γίνουν τέτοιες ενέργειες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το κύμα προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να αποδώσουν στον Ρώσο Π΄ροεδρο Β.Πούτιν ιδιότητες που δεν έχει όπως ότι είναι "Αυτιστικός" (από μια "έρευνα" κυριολεκτικά για γέλια του Πενταγώνου), "υπναράς" (από μια άλλη εξίσου σούπερ-"αντικειμενική" έρευνα), "ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο" ("γνώμες" δήθεν "έγκριτων" ατόμων που δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο απλά τα λέμε για να φτιάξουμε κλίμα), και το πρόσφατο, που στο CNN παρουσίασαν τον δολοφόνο της ISIL (που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημιούργησαν και εξόπλισαν για να σφάζουν Ελληνορθόδοξους, και Σιίτες στη μέση Ανατολή και για να καταστρέφουν τα μνημεία των Ασσυρίων) Τζιχάντι Τζον σαν τον Β.Πούτιν για αν τον συνδέσουν στο συλλογικό ασυνείδητο με την τρομοκρατία
Όλα αυτα στη σειρά ήθελαν να δείξουνότι είναι ασταθής άρα λόγω αστάθειας θα έκανε κάτι τόσο παράλογο, όπως να δολοφονηθεί ένας αντιπολιτευόενος πολιτικός έξω από το Κρεμλίνο!
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ακριβώς επειδή είναι μισάνθρωπη και παρανοϊκή, πιστεύει ότι με την κατάληλη επανάληψη θα πείσει τον κόσμο για παρανοϊκά πράγματα.
Φυσικά θα μπορούσε να είναι και απλώς ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά και πάλι τότε γιατί οι ποινικοί που τον σκότωσαν επέλεξαν να το κάνουν έξω από το Κρεμλίνο; Υπήρχαν πολλά άλλα μέρη για να το πράξουν.
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μπόρις Νεμτσόφ, σκοτώθηκε από σφαίρες στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο κέντρο τηςΜόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, "μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας", όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Ο Μπόρις Νεμτσόφ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, όταν "γύρω στις 23:15 ένα όχημα τους πλησίασε και κάποιος έριξε πυροβολισμούς, τέσσερις από τους οποίους τον έπληξαν στην πλάτη, προκαλώντας το θάνατό του", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Αλεξέεβα, προς το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.
Κατόπιν οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, κα. Δανάη Κουμανάκου, θα μεταβεί στις 17:00 τ.ώ., στον τόπο της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, όπου, μαζί με όλους τους διαπιστευμένους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στην Μόσχα, θα αποθέσει άνθη.
"Ο Πούτιν δήλωσε πως αυτή η άγρια δολοφονία φέρει τα σημάδια ενός φόνου κατά παραγγελία και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας", δήλωσε αμέσως ο εκπρόσωπος του προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο Μπόρις Νεμτσόφ, 55 χρόνων, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν επί ενάμισι χρόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2000, είχε γίνει ένας από τους κύριους πολιτικούς που αντιπολιτεύονταν το Κρεμλίνο, κάτι που φυσικά μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς το σύστημα Γέλτσιν ήταν κατεξοχήν φιλοδυτικό και εξόχως αντιρωσικό.
Στα χρόνια του Μ.Γέλτσιν η Ρωσία κόντεψε να διαλυθεί.
Ένας υπεύθυνος της Επιτροπής Ερευνών, ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, δήλωσε από την πλευρά του πως "όχι λιγότεροι από έξι ή επτά πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον του Μπόρις Νεμτσόφ από έναν άγνωστο που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο".
"Βλέπω μπροστά μου το πτώμα του Μπόρις. Υπάρχουν γύρω πολλοί αστυνομικοί", δήλωσε στο πρακτορείο Ρία Νόβοστι ένας οικείος του Νεμτσόφ, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν, ο οποίος έφθασε γρήγορα στον τόπο της δολοφονίας.
Το κανάλι Ρωσία 24 έδειξε εικόνες στις οποίες το πτώμα του Μπόρις Νεμτσόφ κείτεται πάνω στη γέφυρα. Ίχνη αίματος είναι ορατά, σύμφωνα με δημοσιογράφο αυτόπτη μάρτυρα.