Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αρχηγός ΓΕΝ: «Θα εκσυγχρονίσουμε τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη!»

arxhgos-gen-tha-eksygxronisoyme-tis-fregates-kai-ta-aeroskafh
Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού που θα το καταστήσει περισσότερο ισχυρό στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας από το κατάστρωμα του θρυλικού θωρηκτού «Αβέρωφ».
Η ομιλία του έγινε στα πλαίσια της τελετής «έπαρσης του διακριτικού σήματος διοίκησης του αρχηγού ΓΕΝ, όπου παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.
«Θεωρώ ότι η κίνηση της έπαρσης του διακριτικού σήματος του αρχηγού ΓΕΝ επί του Αβέρωφ έχει πολλαπλή συμβολική σημασία. Μεταξύ άλλων , είναι και μια έμπρακτη παρότρυνση στα σύγχρονα  στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού: μάθετε και σεβαστείτε την ιστορία μας, διδαχτείτε και εμπνευστείτε από αυτή. Δεν θα χάσετε και θα γίνεται ακόμα πιο αποδοτικοί στη ζωή και στην σταδιοδρομία σας. Και τι καλύτερο από τη ζωντανή ιστορία του Πολεμικού μας Ναυτικού, τι καλύτερο από το θρυλικό Αβέρωφ, το πλοίο που έχει συνδέσει την ύπαρξη του, τη δράση του, με μία μεγαλειώδη στιγμή της ιστορίας του Ναυτικού αλλά και της πατρίδας μας» είπε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και πρόσθεσε:
«Το πλοίο πάνω στο οποίο έδρασε ένα ιερό τέρας, εκφραστής της ναυτικής ισχύος, ο Παύλος Κουντουριώτης, αλλά και άλλοι πολλοί που παλέψανε στα κύματα για να διπλασιάσουν την έκταση της Ελλάδας μας».
Στη συνέχεια ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στο μέλλον του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
«Το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων εξελίσσεται θετικά πλέον και ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις πυραυλακάτους. Παράλληλα, όπως και οι άλλοι δύο κλάδοι, με την στήριξη του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου, αύριο εισάγουμε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για γνωμοδότηση, μια σειρά από πολύ σημαντικά προγράμματα, όπως η επαν-ενεργοποίηση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (πέντε στο σύνολο) και ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ, αλλά και πολλά άλλα, τα οποία με την υλοποίηση τους θα επιτρέψουν τη διατήρηση της υψηλότατης επιχειρησιακής και αποτρεπτικής δυνατότητας του Στόλου».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/372543/arxhgos-gen-tha-eksygxronisoyme-tis-fregates-kai-ta-aeroskafh#ixzz38t5n27eH