Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Τρισάγιο για τους πέντε φαντάρους που έχασαν τη ζωή τους στο Σουφλί...

trisagio-gia-toys-pente-fantaroys-poy-exasan-th-zwh-toys-sto-soyfli
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο φυλάκιο «ΜΑΝΙΤΣΑ» στο Σουφλί όταν πέντε φαντάροι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά τους να μετακινήσουν τον ιστό της σημαίας.
Στις 8 Απριλίου του 2004 , ημέρα Μ. Πέμπτη, πέντε έφεδροι που άνηκαν στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» και υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο φυλάκιο πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης εν όψη του Πάσχα.
Στην προσπάθεια τους να μετακινήσουν τον ιστό της σημαίας αυτός ακούμπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης που στην κυριολεξία τους κεραυνοβόλησε.

Χτες στο Φυλάκιο «ΜΑΝΙΤΣΑ» στην περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου, τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια μετονομασία του σε φυλάκιο «ΜΑΝΙΤΣΑ ΤΩΝ 5 ΑΚΡΙΤΩΝ», στη μνήμη των παιδιών αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Στην τελετή παραβρέθηκαν οι συγγενείς των θανόντων, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Χαλκίδης, οι Διοικητές των ΧΙΙ  Μ/Κ ΜΠ, 7ης και 50 Μ/Κ ΤΑΞ, ο Δήμαρχος Σουφλίου και αντιπροσωπείες από όλους τους Σχηματισμούς της περιοχής.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/338023/trisagio-gia-toys-pente-fantaroys-poy-exasan-th-zwh-toys-sto-soyfli#ixzz2xYztcrES