Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε «πολεμική ετοιμότητα» ο ρωσικός στρατός, με εντολή Πούτιν

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη διενέργεια συναγερμού σε δύο στρατιωτικές περιοχές
Εμπλέκονται τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες πλήθος αρμάτων μάχης και αεροσκαφών


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμερα Τετάρτη διέταξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να προβεί σε εκτέλεση επιχειρησιακής ετοιμότητας του συνόλου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων της Δυτικής και Κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.


«Σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου, σήμερα στις 14.00 ξαφνικά εδόθη συναγερμός ετοιμότητας στα στρατεύματα της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας και σε στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφός τους, όπως η 2η Στρατιά (CVO), η διοίκηση αεράμυνας, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, η διοίκηση μεταγωγικών αεροσκαφών μακράς εμβέλειας όπως ονομάζεται της πολεμικής αεροπορίας» ανακοίνωσε, ο υπουργός άμυνας Sergei Shoigu.

O αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα»Igor Korotchenko, αναφέρει ότι «ο κύριος σκοπός αυτών των «επιθεωρήσεων» αποτελεί η ρεαλιστική εκτίμηση της ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων, του ελέγχου δράσεων των διοικητών των σχηματισμών, των επιτελείων και των υφισταμένων τους σε συνθήκες μάχης, υλοποιώντας απροσδόκητα» σενάρια».

Σχόλιο: Η εντολή αυτή του Ρώσου Προέδρου εμπλέκει τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες των 2 μεγαλύτερων ρωσικών στρατιωτικών περιοχών. Η κίνηση έχει σκοπό καταφανέστατο την δύση και την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ουκρανία.
Επίσης καταδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει τα κεκτημένα της στην Ουκρανία επ ουδενί τρόπο.


Σχόλιο ιστολογίου: Αν μη τι άλλο, αυτή η ενέργεια του Πούτιν, δείχνει πως ο ρώσος πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να δέχεται υποδείξεις και εντολές από τους αρχηγούς δυτικών κρατών, οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι στην "αυλή" της Ρωσίας, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι για το αν έχουν το σθένος να σταθούν απέναντι στον Πούτιν, εάν αυτός δείξει πως δεν υποκύπτει...