Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία «κτίζει » ο Αβραμόπουλος με τη Σερβία

isxyrh-diplwmatikh-kai-stratiwtikh-synergasia-ktizei-o-abramopoylos-me-th-serbia
Στην περαιτέρω ενίσχυση της διπλωματικής αλλά και της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Σερβία επικεντρώθηκε η συζήτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με το σέρβο ομόλογό του Nebojsa Rodic που πραγματοποιεί επίσημη  επίσκεψη στη χώρα μας  έπειτα από πρόσκληση που του είχε γίνει.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τις πολύωρες συνομιλίες με τον  Nebojsa Rodic, υπογράμμισε τις στενές ιστορικές σχέσεις που συνδέει τις δύο χώρες και τόνισε την υποστήριξη της Αθήνας στην ΕυρωπαΪκή προοπτική του Βελιγραδίου  και ευχήθηκε σύντομα να είναι μέλος της Ε.Ε.
Ανέφερε ότι επί ελληνικής προεδρίας, πριν από ενάμιση μήνα  ξεκίνησε η προσπάθεια ένταξης της Σερβίας στην Ενωμένη Ευρώπη και θα υποστηριχθεί μέχρι τέλος.
Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι η χώρα μας διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία αλλά και τις κατάλληλες  υποδομές στην αμυντική βιομηχανία για να συνδράμει τη Σερβία σε ότι της χρειαστεί.
Και αυτό όπως είπε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους.
Τέλος ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες  τονίζοντας ότι θα πρέπει αυτή η περιοχή να εξελιχθεί σε μία όαση ασφάλειας, συνεργασίας και προόδου.
Από την πλευρά του ο σέρβος υπουργός Άμυνας επιβέβαίωσε τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς  σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματικοί αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της χώρας του μιλούν ελληνικά.
Με ικανοποίηση υπογράμμισε ότι και ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς μιλά σερβικά.
Συνυπέγραψε τις σχέσεις εμπιστοσύνης που συνδέουν τις δύο χώρες και τις οποίες είχε αναφέρει νωρίτερα και ο Δ. Αβραμόπουλος.
Υποσχέθηκε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να υλοποιηθούν πολύ σύντομα όλες οι διμερείς συμφωνίες των δύο κρατών.

 
Γ.Κοκ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/327237/isxyrh-diplwmatikh-kai-stratiwtikh-synergasia-ktizei-o-abramopoylos-me-th-serbia#ixzz2uSDB0SfQ