Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Σύλληψη δύο λαθρομεταναστών για τη δασική πυρκαγιά στη Σάμο

Συνελήφθησαν από υπαλλήλους του Ανακριτικού Γραφείου της
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο αλλοδαποί, ο Α.Κ.J του Y., ετών 42, και ο A.S.M. του Α.J. ετών 26, ως υπαίτιοι εμπρησμού, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 21/07/2013 και ώρα 15:15, στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου και παραπέμφθηκαν με εντολή του Εισαγγελέα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν στις αρχές ότι είναι υπήκοοι Συρίας ωστόσο δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους διαβατήρια ή άλλα έγγραφα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό τους. Κατά την ανάκριση υπέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν ανοιχτά του νησιού με πλωτό όταν αυτό αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο δάσος για να τους εντοπίσουν, καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με άλλον τρόπο. Όταν οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την έρευνα ζήτησαν από τους δύο υπόπτους να τους υποδείξουν το σημείο όπου έβαλαν τη φωτιά, διαπίστωσαν πως απείχε περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τον χώρο, όπου ήταν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ενώ το πλωτό δεν βρέθηκε ποτέ. Στις έρευνες ενεπλάκη και η ΕΥΠ καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μαζική άφιξη λαθρομεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


strategyreports