Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

'Ενταση στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό > ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 21 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΔΙΑΚΟΠΗ - ΒΙΝΤΕΟ


Επέμβαση της αστυνομίας μετά από συγκέντρωση στο σημείο και εκπομπή αναλογικού σήματος για την Αττική - Εννέα οι προσαγωγές.

Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό μετά από επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν εννέα προσαγωγές από τους συγκεντρωμένους με τους προσαχθέντες να έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και τουλάχιστον μία δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21. 

Λίγη ώρα μετά την εκπομπή σήματος στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επέμβαση της αστυνομίας η εκπομπή σήματος διεκόπη.

Έξω από τη ΓΑΔΑ μεταβαίνουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες ενώ μαζί τους είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.