Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Τουρκοσυναντήσεις στην ελληνική Θράκη…

Επαφές ΠΕΚΕΜ-ABTTF στην Κομοτηνή – και το «μπάτε σκύλοι αλέστε» συνεχίζεται!
Για τον Χαλήτ Χαμπίπογλου, πρόεδρο της αλυτρωτικής «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), όσοι διαβάζετε «Προξενείο-Στοπ», προφανώς δεν χρειάζεστε άλλες…συστάσεις. Ο κύριος αυτός, που είναι ταγμένος (με το αζημίωτο) στην υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας στη Θράκη και στην σπίλωση της Ελλάδας στα διεθνή φόρα και που αποτελεί τον επόπτη όλων των φασιστικών «δυτικοθρακιώτικων» τουρκοσωματείων της Δυτικής Ευρώπης, αντί να κηρυχθεί persona non grata (μαζί και με αρκετούς ακόμη τουρκοχαφιέδες συναδέλφους του) μπαινοβγαίνει, όπως πολλές φορές έχουμε ξαναπεί, εντελώς ανενόχλητος στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα.
Προ ολίγων ημερών λοιπόν ήταν και πάλι εδώ, κουβαλώντας μας και Ευρωπαίους μουσαφίρηδες (βλ. το πρόσφατό μας δημοσίευμα Νέο τουρκοσυνέδριο στην Κομοτηνή με συμμετοχή Ευρωπαίων!). Κατά τη διάρκεια όμως της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ο Χαμπίπογλου είχε και άλλες επαφές. Μία από αυτές μάλιστα είχε και…εκπαιδευτικό (λέμε τώρα) περιεχόμενο, αφού στις 6 Ιουνίου συναντήθηκε με τον Γκαλήπ Γκαλήπ, πρόεδρο της «Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ).
Η ΠΕΚΕΜ (στην 3η φωτογραφία βλέπετε το έμβλημά της) δεν είναι βέβαια παρά το εκπαιδευτικό παραμάγαζο του Προξενείου και ο Γκαλήπ Γκαλήπ (παλαιός βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ και φανατικός τουρκόψυχος) είναι εδώ και λίγο καιρό ο νέος πρόεδρος της, στη θέση ενός άλλου γνωστού φανατικού τουρκόψυχου με έντονη ανθελληνική δράση στο εξωτερικό, του Τζεμίλ Καμπζά (σ.σ. για όσους ενδεχομένως αναρωτιούνται, η αλλαγή σκυτάλης δεν σημαίνει απολύτως τίποτε, καθώς το Προξενείο από καιρό σε καιρό κάνει…rotation τους υποτακτικούς του στα διάφορα πόστα, για να…φαίνεται κάποια κινητικότητα, κάτι σαν τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς)!
Όπως μας ενημερώνει λοιπόν η «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «ο πρόεδρος της ABTTF Χαλήτ Χαμπίπογλου που επισκέφτηκε την περιοχή μαζί με εκπροσώπους της FUEN και του κόμματος της Ουγγρικής Συμμαχίας της Ρουμανίας (RMDSZ) στα πλαίσια κοινού προγράμματος της ABTTF και του DEB, που είχε στόχο την προώθηση της καμπάνιας Πρωτοβουλία Ευρωπαίου Πολίτη και τις συναντήσεις με μειονοτικούς φορείς, συζήτησε με τον Γκαλήπ Γκαλήπ για τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της ΠΕΚΕΜ και της ABTTF. Στην συνάντηση (σ.σ. 1η φωτογραφία) στην οποία παρούσα ήταν και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της ΑΒΤTF Μελέκ Κιρματζί Αρίκ, ο Χαμπίπογλου αρχικά συνεχάρη τον Γκαλήπ για την εκλογή του στην προεδρία της ΠΕΚΕΜ και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του ως πρόεδρος, Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Chris&Eve (σ.σ. ε, πού αλλού;), ο Χαμπίπογλου εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το τι είδους συνεργασία μπορούν αν έχουν στο μέλλον η ABTTF και η ΠΕΚΕΜ. Ο δε Γκαλήπ ανέφερε πως καθώς η ΠΕΚΕΜ ταυτόχρονα είναι και ένα ερευνητικό κέντρο, πάντοτε είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με φορείς που παίζουν ρόλο στον αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».
Υπέροχα, ε; Αλλεπάλληλα «πηγαινέλα» και ατέλειωτες προκλήσεις μες στα μούτρα μας, επαφές και συνεργασίες και…διευρύνσεις συνεργασιών – όλα με άκρως ανθελληνική και υπονομευτική στόχευση, εντός μάλιστα ελληνικού εδάφους. Και ποιοι είναι αυτοί που τις διεκπεραιώνουν, στην προκείμενη π.χ. περίπτωση; Κάποια (λέει) Μελέκ Κιρματζί (που είναι κάτοικος Τουρκίας πια), ο αρχιπράκτορας Χαμπίπογλου (που είναι κάτοικος Γερμανίας) και ένα κάρο «δικοί» μας, που είναι κάτοικοι Ελλάδας, αλλά δεν ξέρουμε πώς ζουν και πώς βιοπορίζονται. Τα ταξίδια, οι επισκέψεις, τα συνέδρια, τα τραπεζώματα, τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές μετακινήσεις είναι πλέον συνεχώς στην ημερήσια διάταξη. Οι πακτωλοί του μαύρου τουρκικού χρήματος κυλούν ολοένα και πιο ορμητικοί ολόγυρά μας – και την ίδια ώρα εμείς συνεχίζουμε αμέριμνοι τον ύπνο του ηλιθίου. Καληνύχτα μας…

/proxeneio-stop.org