Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Τρομοκρατία made in Turkey

Διαστάσεις παίρνουν στην γείτονα οι καταγγελίες Σύρου υπουργού για επίσημη τουρκική υποστήριξη σε ισλαμιστές τρομοκράτες που δρούν στην χώρα. Σύμφωνα με τον Ουμράν Ζουαμπί, η κυβέρνηση Άσαντ έχει στα χέρια της απτές αποδείξεις για την τουρκική εμπλοκή, τις οποίες και σκοπεύει να καταθέσει στον ΟΗΕ. Ένας από τους αποδέκτες της τουρκικής βοήθειας φέρεται να είναι η τρομοκρατική οργώνωση Αλ Νούσρα, γνωστό παρακλάδι της Αλ Κάιντα που εμπλέκεται στον Συριακό εμφύλιο.
(βλέπε σχετικά: Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου) Περιέργως, τα ελληνικά ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για το σοβαρότατο αυτό θέμα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκινήσει εκστρατεία λάσπης, κατηγορώντας την χώρας μας για "διευκόλυνση τρομοκρατών" και παρουσία "στρατοπέδων εκπαίδευσης" επί Ελληνικού εδάφους. Αναδημοσιεύουμε μετάφραση σχετικού άρθου της εφημερίδας Ραντικάλ (26/2/2013) από το tourkikanea.gr, με την ελπίδα να δούμε επιτέλους το ΥΠΕΞ να απαντά καταλλήλως στα τουρκικά παραμύθια:

"Ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί κατηγόρησε την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ πως κλέβουν τη χώρα του και πρόσθεσε πως θα στείλει τις σχετικές αποδείξεις στον Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί, μιλώντας στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Alem, κατηγόρησε με βαριές εκφράσεις την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ . Ο Ζουαμπί είπε πως θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση.

Ο Ζουαμπί υποστήριξε πως η τουρκική κυβέρνηση εμπλέκεται σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο σε όλα τα περιστατικά στην Συρία, και είπε πως ¨Αυτά τα οποία κλέβονται από την Συρία μεταφέρονται στην Τουρκία εν γνώσει και με τον συντονισμό Τούρκων πολιτικών και με τις ευκολίες που διασφαλίζει η τουρκική κυβέρνηση¨. Ο υπουργός Ζουαμπί ανέφερε πως τα κλαπέντα έχουν αξία εκατομμυρίων δολαρίων.

¨Η Τουρκία αποτελώντας και η ίδια τμήμα του σπίρτου, δυσκολεύεται να ομολογήσει πως το σχέδιο στην Συρία ηττήθηκε¨ είπε ο Ζουαμπί και πρόσθεσε θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς φορείς τα έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση"

Σχετικά άρθρα:
Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου
Τουρκικός δάκτυλος πίσω από τα χημικά ισλαμιστών τρομοκρατών
Τουρκία και ισλαμιστές τρομοκράτες εναντίον του PYD