Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Στον ΟΗΕ προσφεύγει με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ η Συρία, κατά της Τουρκίας, αλλά σιγά μη βρει το δίκιο της…

AJgIK
Και για τα χημικά που φτιάχνονταν με τουρκικές πρώτες ύλες, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός… ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ούτε τώρα θα βρείτε το δίκιο σας…
Ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί κατηγόρησε την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ πως κλέβουν τη χώρα του και πρόσθεσε πως θα στείλει τις σχετικές αποδείξεις στον Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Ουμράν Ζουαμπί, μιλώντας στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Alem, κατηγόρησε με βαριές εκφράσεις την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ .

Ο Ζουαμπί υποστήριξε πως η τουρκική κυβέρνηση εμπλέκεται σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο σε όλα τα περιστατικά στην Συρία, και είπε πως ¨Αυτά τα οποία κλέβονται από την Συρία μεταφέρονται στην Τουρκία εν γνώσει και με τον συντονισμό Τούρκων πολιτικών και με τις ευκολίες που διασφαλίζει η τουρκική κυβέρνηση¨. Ο υπουργός Ζουαμπί ανέφερε πως τα κλαπέντα έχουν αξία εκατομμυρίων δολαρίων.
¨Η Τουρκία αποτελώντας και η ίδια τμήμα του σπίρτου, δυσκολεύεται να ομολογήσει πως το σχέδιο στην Συρία ηττήθηκε¨ είπε ο Ζουαμπί και πρόσθεσε θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς φορείς τα έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση.
………………
Εφ. Ραντικάλ 26/2/2013
Από το http://tourkikanea.gr/2013/02/soyun/