Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΕΛΙΞΗ > 400 ιερείς προσλαμβάνει εσπευσμένα το ρωσικό ΥΠΑΜ - Πάνε σε Συρία και Α.Μεσόγειο

Tο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας θα προσλάβει περί τους 400 στρατιωτικούς ιερείς, καθώς τα 2/3 των στρατιωτών και των αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δηλώνουν βαθιά θρησκευόμενοι και πιστοί ορθόδοξοι.
Ήδη, όπως μεταδίδει το RIA Novosti, οχτώ στρατιωτικοί ιερείς αποφασίστηκε να σταλούν στον Στόλο της Βαλτικής στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ως μέρος του προγράμματος για την αποκατάσταση του θεσμού των στρατιωτικών ιερέων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας που ίσχυε από τον 18ο αιώνα μέχρι τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Αποστολή τους είναι να ενισχύσουν το ηθικό και την πειθαρχία στις τάξεις του στρατεύματος. Οι δύο από τους οχτώ στρατιωτικούς ιερείς, έχουν ήδη σταλεί και υπηρετούν στην ταξιαρχία αεράμυνας του Στόλου της Βαλτικής και σε ένα τμήμα πεζικού του Στόλου (πεζοναύτες) και οι υπόλοιποι έξι σε άλλες μονάδες και το Ναυτικό Ινστιτούτο Βαλτικής, όλα με έδρα τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

O θύλακας είναι "σφηνωμένος" αναμέσα στην Πολωνία και τις νατοϊκές βαλτικές δημοκρατίες και σε περίπτωση κρίσης αναμένεται να αποτελέσει "θερμό" σημείο.

Επίσης προβλέπεται να διατεθούν ιερείς και στις μονάδες ττων Πεζοναυτών που έχουν ανπτυχθεί στην Α.Μεσόγειο και την Συρία

Τα στοιχεία για το ρωσικό στράτευμα δείχνουν ότι το 83% είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, το 8% μουσουλμάνοι και 9% οπαδοί άλλων δογμάτων.

Οι ιερείς θα έχουν και ως αποστολή να απαλύνουν τον πόνο στους στρατιώτες στις τελευταίες τους στιγμές αν έχουν κτυπηθεί από εχθρικά πυρά. Να τους εξομολογούν και να τους "συγχωρέσουν".

Η όλη διαδικασία και το εσπευσμένο της μαζικής πρόσληψης ιερέων σίγουρα μόνο καθησυχαστικό δεν είναι...


defencenet