Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ο πόλεμος του «Αντιφωνητή» με την Άγκυρα

Μία χούφτα Ελλήνων αποφάσισαν πριν από χρόνια να εναντιωθούν στα όσα η Άγκυρα προγραμμάτιζε για τη Θράκη και ένωσαν τις μικρές τους δυνάμεις απέναντι σε ένα σύστημα πρακτόρων και στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Καταγράφοντας τα «δρώμενα» και απαντώντας στις εμετικές προκλήσεις αρχιπρακτοριδίων και των παρελκομένων τους, κατόρθωσαν να στήσουν μία σειρά από εμπόδια στην τουρκική εξωτερική πολιτική, ξεγυμνώνοντας τους σκοπούς και διαλύοντας με επιχειρήματα την τουρκική προπαγάνδα που ρέει στην Θράκη.


Αυτοί οι άνθρωποι κατόρθωσαν το αδιανόητο. Να σταθούν απέναντι σε ένα σύστημα πρακτόρων που διακινούσε τεράστιες ποσότητες χρημάτων και να απογυμνώσουν τους εκάστοτε στόχους και σκοπούς την Άγκυρας. Και αυτό το έκαναν με προσωπικές οικονομικές θυσίες, μόνοι τους, χωρίς καμία κρατική στήριξη, την οποία φυσικά ποτέ δεν επεδίωξαν, αφού δεν τους το επέτρεπε η ηθική τους. Μέχρι και σήμερα, στέκονται όρθιοι στις σύγχρονες Θερμοπύλες, στην Θράκη, και πολεμούν με μηδαμινούς οικονομικούς πόρους αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε σήμερα, αφού η τουρκική εξωτερική πολιτική αποφάσισε να πολλαπλασιάσει τα κονδύλιά της στην Θράκη, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο πλήττεται όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα από οικονομικό μαρασμό. Η Άγκυρα διαπιστώνοντας τα τεράστια πλήγματα που δέχθηκε από μία ομάδα Ελλήνων, προχωρά σε πιο δραστικές παρεμβάσεις, αποκλειστικά οικονομικού περιεχομένου, την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι του «Αντιφωνητή» παλεύουν πλέον – όπως όλοι οι Έλληνες – για την εξασφάλιση των καθημερινών τους αναγκών.

Αυτούς τους λίγους, αλλά γενναίους, οφείλουμε να τους στηρίξουμε, να τους ενδυναμώσουμε ψυχικά και υλικά, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα και στηριζόμενοι από όλους μας τον όμορφο αγώνα υπέρ της πατρίδας. Τους το οφείλουμε, ιδιαίτερα λόγω της κλιμάκωσης των Ελληνοτουρκικών και της αποφασιστικότητας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία διαβλέπει πως οι συγκυρίες είναι υπέρ της.

Να γίνουμε όλοι μας λοιπόν συνδρομητές του «Αντιφωνητή», ενός πραγματικού εντύπου γνώμης, που μάλιστα πέραν του αγώνα του για τη Θράκη, παρέχει πολύτιμη ενημέρωση και για τα άλλα ανοιχτά «μέτωπα» στην κατεχόμενη Ελλάδα των μνημονίων, αναλύει τις τοπικές αλλά και διεθνείς εξελίξεις, δίνοντας πραγματική μαρτυρία αντίστασης σ’ έναν εφιαλτικό νεοταξίτικο κόσμο, αποκαλύπτει χωρίς να μασάει τα λόγια του, σχολιάζει με δριμύτητα, αλλά και με καυστικό πολλές φορές χιούμορ. Να βρεθούμε χιλιάδες και να συνδράμουμε ο καθένας μας από λίγο, να γίνουμε άμεσοι ή έμμεσοι χορηγοί της προσπάθειας εκείνων που έβαλαν την προσωπική τους ζωή σε δεύτερη μοίρα, επειδή ένιωσαν πως αυτή η πατρίδα τους χρειάζεται.

Κωνσταντίνος