Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Δύο νέες σημαίες Τουρκίας – ψευδοκράτους, κυματίζουν στα κατεχόμενα

Δύο νέες μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, κυματίζουν από χθες σε περιοχή κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η τελετή ανάρτησης των σημαιών μεγέθους 6 επί 9 μέτρων, έγινε στο μέρος όπου του 1964 οι Ελληνοκύπριοι είχαν κατεβάσει την τουρκική σημαία και ανέβασαν την ελληνική. Η ελληνική σημαία, προστίθεται,κατέβηκε το 1974 και αναρτήθηκε η τουρκική. Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Μεχμέτ Νταϊσάλ, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο ποίημα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς «Εχω δύο σημαίες».
Οι εργασίες για την ανάρτηση των δύο σημαιών, ανέφερε,ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι η σημαία «είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους και η εγγύηση της ύπαρξής του.Είναι το σύμβολο της δόξας του έθνους μας».
Στην τελετή παρόντες ήταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μπόζερ , ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Χαλίλ Ακτσά, η στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους, «υπουργοί», «βουλευτές» και αντιπροσωπείες οργανωμένων συνόλων.
Onlycy.com