Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΣΟΚ - ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ > Με λαθρομετανάστες γέμισε ο σταθμός του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Σε υπαίθρια κατασκήνωση έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης, από δεκάδες λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει το χώρο του ΟΣΕ, περιμένοντας να επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχίες με προορισμό την Αθήνα. Οι λαθρομετανάστες πλένουν τα ρούχα τους στη βρύση που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό, τα οποία στη συνέχεια απλώνουν για να στεγνώσουν στα προστατευτικά κάγκελα.

Σε όλο το μήκος των γραμμών που γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών από τα τρένα, οι παράνομοι μετανάστες που βγαίνουν από τα κέντρα κράτησης με το προσωρινό έγγραφο παραμονής στη χώρα μας, πλένουν και απλώνουν την «μπουγάδα» τους, προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των κατοίκων της περιοχής, των επιβατών αλλά και των τουριστών.

Την ίδια ώρα και λόγω της αύξησης του φαινομένου της διέλευσης λαθρομεταναστών από την ελληνοτουρκική μεθόριο, κατά τους θερινούς μήνες, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα των τμημάτων συνοριακής φύλαξης.
gr.news.yahoo