Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Κωνσταντινούπολη: Γιορτάσθηκε με ενθουσιασμό η 559η επέτειος της Άλωσης της Πόλης

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων από το Σύλλογο των Νέων της Ανατολίας,γιορτάσθηκε στο Στάδιο Μπεσίκτας Ινονού - Beşiktaş İnönü Stadyum, η 559η επέτειος της Κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν χιλιάδες κόσμου από τις 81 επαρχίες της τουρκικής επικράτειας, όπου όλοι μαζί έψελναν κομμάτια από το Κοράνι, ενώ συνόδευε η αθλητική μπάντα.
Στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση της κατάκτησης της Πόλης, ακολούθησε θεατρική παράσταση σε πέντε διαφορετικά στάδια και στη συνέχεια υψώθηκε στο Στάδιο το λάβαρο του Ισλάμ.

Ένωση όλων των Μουσουλμάνων
Εκπρόσωποι των Κομμάτων της Ευτυχίας και του Εθνικού Οράματος, απηύθυναν έκκληση για την ενότητα όλων των Μουσουλμάνων για την προστασία των καταπιεσμένων μουσουλμανικών λαών που καταπιέζονται και βομβαρδίζονται – όπως ειπώθηκε-από τα νατοϊκά στρατεύματα, «στα οποία εμείς δίνουμε το αίμα μας».
 
Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει μουσουλμάνους
Οι Μουσουλμάνοι θα τονίσουν με την ευκαιρία της επετείου της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης:
«Κάθε μέρα βομβαρδίζεται μια ισλαμική χώρα. Δίνουμε τα στρατεύματά μας και το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το περασμένο έτος, έξι ισλαμικές χώρες- το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη, την Υεμένη και τη Σομαλία. Τους βομβαρδίζουν οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ας μην ξεχνάμε –με την επέτειο αυτή- ότι οι Μουσουλμάνοι μπορεί να καταπιέζονται αλλά δεν λυγίζουν, με την ενότητά μας πάλι οι δυνάμεις μας θα δημιουργηθούν», τόνισαν τα δύο κόμματα, της Ευτυχίας και του Εθνικού Οράματος.