Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Nτροπή: Ενέκριναν τουρκική αεροναυτική άσκηση και οι Τούρκοι έκαναν 11 παραβιάσεις!

Σε εθνικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εξελίχθηκε μια αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας σήμερα στη μέση του Αιγαίου, δυτικά Λέσβου και Χίου, την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (υπουργός ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, για να μην ξεχνιόμαστε) την ... ενέκρινε (!) και προφανώς για να ανταποδώσει η Άγκυρα την έγκριση της άσκησης εντός του ελληνικού FIR, η τουρκική Αεροπορία και τα εναέρια μέσα του τουρκικού Ναυτικού έκαναν ... "σουρωτήρι" το Αιγαίο: 11 παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας και 8 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στον FIR Αθηνών!

Συνολικά μπήκαν στο Εθνικό Εναέριο Χώρο τέσσερα τουρκικά μαχητικά από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Και όλα αυτά μέχρι στιγμής γιατί μέχρι τώρα η άσκηση συνεχίζεται (η ... άδεια που έδωσε το ΥΠΕΞ μέσω της ΥΠΑ, που εξέδωσε την σχετική NOTAM, ισχύει μέχρι τις 22.00 το βράδυ!). Επίσης συμμετέχουν μία κορβέτα και μία φρεγατα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και έχουν σχέση με την έγκριση της άσκησης εντός του ελληνικού FIR. Το επιχείρημα ότι "Καλύτερα που ζητήθηκε η άδεια, αφού έτσι αναγνωρίστηκε το ελληνικό FIR", είναι επιεικώς έωλο, αφού όταν του κάνουν 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR και κυρίως 11 παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Διότι πλέον από την στιγμή που εγκρίνουμε και οι άλλοι παραβιάζουν, πρακτικά είναι σα να εγκρίνουμε τις παραβιάσεις.

Το ερώτημα είναι ποιος φωστήρας ενέκρινε την τουρκική άσκηση εντός του FIR αν και εκτιμούμε ότι το θεμα πάει πολύ πιο βαθιά και έχει σχέση με ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας του Γ.Παπανδρέου και έχει εγκριθεί και από τη ΝΔ

Φυσικά η ΠΑ για άλλη μια φορά εκτέλεσε το καθήκον της και δύο μαχητικά έσπευσαν στην περιοχή των παραβιάσεων περιοριζόμενα βάσει των εντολών που είχαν "να συστήσουν" στα τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα να απομακρυνθούν, χωρίς αποτέλεσμα, φυσικά...
defencenet