Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων Γιλμάζ από την Milliyet

Νέες αποκαλύψεις από την τουρκική εφημερίδα Milliyet έρχονται να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι πράκτορες πυρπολούσαν ελληνι9κά δάση. Πιο συγκεκριμένα ο Can Dundar, αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα, και αναφερόμενος σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε διείσδυση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, εκτός των επιδρομών εμπρησμών ελληνικών δασικών εκτάσεων σε Ρόδο αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές.


Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναρωτιέται εάν τελικά όλα αυτά είναι αλήθεια, δηλαδή οι διεισδύσεις Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικές στρατιωτικές μονάδες αλλά και οι εμπρησμοί. Ο ίδιος επικαλείται μυστική έκθεση που ήρθε στην επιφάνεια και περιήλθε εν γνώσει του.

«Μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπήκαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Χωρίς όμως να διευκρινίζει τι είδους προστασία του ΡΚΚ απολάμβανε η Ελλάδα και γιατί οι Τούρκοι πράκτορες –υποτίθεται- πως σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα.


defencenet