Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρόεδρος βουλγαρικού κόμματος στη συνεδρίαση Τούρκων πρεσβευτών

Ξεκίνησε στην Άγκυρα η τέταρτη διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών από όλον τον κόσμο και συνεχίστηκε στην πόλη Αδριανούπολη, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος αρχηγός αρχηγός του βουλγαρικού κόμματος «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», Αχμέντ Ντογκάν, γράφει σε σχετικό δημοσίευμά του το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην παραδοσιακή συνάντηση για το έτος αυτό κάλεσε τους υπουργούς και βουλευτές τουρκικής καταγωγής από τις χώρες των Βαλκανίων. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ο ηγέτης του βουλγαρικού κόμματος, Αχμέντ Ντογκάν.

Η τελευταία επίσκεψη του Ντογκάν στην Τουρκία ήταν το 1995.
Στη διάρκεια του συνεδρίου των Τούρκων πρεσβευτών, συζητήθηκαν θέματα όπως η αραβική άνοιξη, η Συρία, το Ιράκ, η τρομοκρατία, το πρόβλημα της Κύπρου, η οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου , είπε ότι πρέπει να κηρυχθεί κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην ΕΕ και ότι οι Τούρκοι πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και να στερούνται την υποστήριξη της Τουρκίας.
--