Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι μας καίνε και εμείς φτιάχνουμε κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας στα σύνορα

Παρά τις πρόσφατες αποκρουστικές ειδήσεις προερχόμενες από τα χείλη του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες, παρά τους θανάτους που αυτοί προκάλεσαν, παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν και στοίχισαν στους Έλληνες φορολογούμενους τεράστια ποσά, κάποιοι ακόμα και στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας στήνουν κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ο οποίος είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ με τις γνωστές του δηλώσεις περί του μέλλοντος της Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, μαζί με επιτροπή που τον συνόδευε επισκέφτηκε την Αδριανούπολη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Χαμδή Σεντεφτσί και τον πρόεδρο του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Τζεμίλ Γκιουλέρ.

Μετά από συζητήσεις οι δύο πλευρές αποφάσισαν να  υλοποιήσουν τα παρακάτω1- Χάριν της αμοιβαίας ανάπτυξης τουρισμού και εμπορίου, να ιδρυθούνε σε Αλεξανδρούπολη και Αδριανούπολη κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας. Τα κέντρα αυτά θα στηθούνε στο κέντρο των πόλεων και έτσι θα παρουσιάζονται οι περιοχές.
2- Στις εμπορικές εκθέσεις που θα οργανώνονται σε Αδριανούπολη και Αλεξανδρούπολη θα υπάρχουν σταντ και των δύο δήμων. Μάλιστα τέθηκε θέμα ώστε το 2013 για τα εγκαίνια μιας κοινής έκθεσης, η οποία κάθε χρόνο θα εναλλάσσεται σε αυτές τις δύο πόλεις.
3 – Οι δήμαρχοι Αδριανούπολης και Αλεξανδρούπολης θα επισκεφτούνε την Σόφια και θα γίνει ένα συνέδριο για την χρήση των υδάτων του Έβρου.

Και μετά απορούμε γιατί οι Τούρκοι δεν δείχνουν ούτε το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι μας. Αλήθεια τι άλλο πρέπει οι γείτονες να μας κάνουν για να αντιληφτούμε ότι έχει έρθει η ώρα να ζητήσουν συγνώμη από τα
θύματα τους για αυτά που έπραξαν και να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας σε νέες βάσεις αυτή την φορά σε ισότιμη βάση.

Επι την ευκαιρία ο μουσουλμάνος αγρότης που εντελώς τυχαία το καλοκαίρι που πέρασε έβαλε την φωτιά με το τρακτέρ του στον Έβρο τι γίνεται;
defencenet